Waarom werkt lockpicking?

Waarom werkt lockpicking nou eigenlijk precies? Om je hier antwoord op te geven gaan we eerst kijken naar hoe een simpel cilinderslot nou werkt.

Het is je vast weleens opgevallen dat elke sleutel inkepingen heeft. Deze inkepingen zijn bij elke sleutel uniek en ze zijn aangepast aan het slot waarbij ze horen.

sleutel-inkepingen

Deze inkepingen zijn precies aangepast aan het slot zodat de pinnen in het slot allemaal naar een bepaalde hoogte worden gebracht. Op deze hoogte is de doorgang vrij en kan de sleutel gedraaid worden.

cildinerslotwerkingwelopen

Wanneer er een andere sleutel wordt ingevoerd die de pinnen niet naar deze exacte hoogtes brengt blokkeren de pinnen de doorgang en kan het slot niet open.

slotnietopen

Ziet er best betrouwbaar uit nietwaar? 😀

Als zou je nu met een paperclip of lockpick in het slot gaan zitten peuteren dan zou je weinig uithalen omdat de pinnen weer terug schieten zodra je ze niet meer aanraakt. Dus hoe kan het dan dat dit bij lockpicking wel kan?

Dit heeft alles te maken met de “Tension Wrench“. De tension wrench is een dus stukje metaal dat in het sleutelgat past.

tensionwrench

Met deze tension wrench kun je een draaiende druk op het slot uitoefenen. Deze draaiende druk zorgt er vervolgens voor dat de pinnen vastgeklemd worden.

draaiendekracht

Je kunt met de hoeveelheid spanning die je aanbrengt de pinnen heel vast houden of losjes laten vieren.

cilinderslotlockpicking

Deze druk kun je samen met een lockpick gebruiken om de pinnen naar de juiste positie te brengen en deze daar te houden totdat je alle pinnen naar de juiste hoogte hebt gebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *